Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura

de oanapl in Prajituri, 5 Ian 2018 | 8278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 3 ouă mari
  • 100 g ciocolată neagră
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr măcinat
  • 100 g făină
  • 1 praf sare
  • pentru cremă:
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • esență de vanilie
  • 6 g gelatină
  • 40 ml apă rece
  • pentru jeleu:
  • 300 g zmeură (congelată)
  • 50 ml apă
  • 50 g zahăr
  • 10 g gelatină
  • 40 ml apă rece
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura:

Într-o oală cu fundul gros, pui untul, ciocolata ruptă bucățele și zahărul măcinat. Pui oala la foc mic și lași să se topească ingredientele. Când amestecul e omogen, oprești focul. După ce s-a răcorit, adaugi gălbenușurile, câte unul pe rand, și amesteci bine. Adaugi făina peste crema de ciocolată, amestecând ușor.
Albușurile le mixezi bine cu un praf de sare până când se transformă într-o bezea lucioasă. Încorporezi albușurile în compoziția de ciocolată cu mișcări de jos în sus. 

Torni aluatul într-o tavă (35 x 25 cm) tapetată cu hârtie de copt și o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, până când trece testul cu scobitoarea. Scoți prăjitura pe un grătar și o lași la răcit.

Zmeura o pui într-o oală împreună cu zahărul și 50 ml apă și o fierbi timp de 5 minute până se înmoaie bine. Pui zmeura într-o sită deasă și o apeși cu o lingură până se scurge tot lichidul.

Pui gelatina la hidratat în 40 ml de apă rece. O topești pe baie de aburi, apoi o amesteci cu siropul de zmeură.

 Mărunțești ciocolata albă și o topești pe baie de aburi. O lași să se răcorească puțin și o adaugi peste mascarpone și omogenizezi.

 Pui gelatina la hidratat în 40 ml de apă rece. 
Frișca lichidă o mixezi și o încorporezi în crema de ciocolată albă cu mișcări de jos în sus. Adaugi gelatina topită în prealabil pe baie de aburi și racorită. Omogenizezi ușor.
Tai blatul în 2 bucăți de dimensiunea 17 x 25cm. Pe un platou / tocător  așezi un blat, deasupra torni jumătate din crema de ciocolată, faci o bordură mică pe margine (din cremă) și torni jumătate din jeleul de zmeură. Așezi al doilea blat, torni restul de cremă, iar deasupra torni jeleul rămas. Lași la rece minim 2-3 ore și apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone